meer over mezelf

Hallo, ik ben Imke en ik wil je van harte welkom heten op mijn website, neus gerust wat rond om te kijken of ik iets voor je kan betekenen.

Ik werk sinds 2003 en heb intussen al wel wat ervaring opgebouwd in het één op één begeleiden van jongeren en volwassenen. Mijn expertise ligt in de zoektocht naar je identiteit, je weg vinden in ouderschap en omgaan met stress.

Ik geniet ervan om anderen te zien groeien. Wanneer mensen bij me komen aankloppen wil ik hen dan ook de meest kwalitatieve zorg mogelijk bieden. Daarvoor vind ik mijn opleiding heel erg belangrijk.

Als eerste deed ik een vijfjarige universitaire opleiding klinische psychologie. Daar kreeg ik inzicht in hoe ons gedrag ontstaat, hoe onze hersenen werken en welke moeilijkheden of in sommige gevallen psychische problemen zich in dit proces kunnen ontwikkelen.

Nadien volgde ik, eveneens aan de universiteit, een vierjarig postgraduaat psychotherapie. Hier leerde ik hoe ik mensen via gesprekstherapie kan behandelen. Om anderen goed te helpen is je eigen groei ook heel belangrijk. Daarom was een stuk van de opleiding ook gewijd aan je eigen blinde vlekken zien en aanpakken. Bovendien wordt psychotherapie door verschillende mutualiteiten gedeeltelijk terugbetaald. Hier vind je een overzicht.

Daarnaast heb ik een grote voorliefde voor wetenschap. Ik probeer me blijvend bij te scholen en volg regelmatig bijkomende opleidingen.

Het kader van mijn opleiding is duidelijk. Door mijn ervaring heb ik gemerkt dat ik wat ik geleerd heb niet alleen in een therapieruimte kan toepassen. Meer nog, door een bijkomende opleiding natuurcoach leerde ik dat wandelen het  proces kan ondersteunen.

Mildheid, maturiteit, liefde, begrip, eerlijkheid, de kracht van kwetsbaarheid en nederigheid zijn voor mij heel erg belangrijke waarden die ik wil nastreven. Al kan dit alles enkel in een veilig kader waar grenzen gesteld en gerespecteerd worden. Ook dat vind ik erg belangrijk.

Wat mag je verwachten? Ik breng samen met jou in kaart waar het moeilijk loopt om dan te zoeken naar handvatten die jou hierbij kunnen helpen. Altijd welkom!

Maak je graag kennis? Heb je nog bijkomende vragen? Bel me op 0486/21.83.04 of stuur een mailtje psycholoogImke@gmail.com.