meer over mezelf

Hallo, ik ben Imke en ik wil je van harte welkom heten op mijn website, neus gerust wat rond. Als kinderpsychologe ligt mijn expertise bij het ondersteunen van kinderen en hun gezin. Daarnaast ben ik mama van drie kinderen en een echte natuurliefhebber.

Ik geniet ervan om anderen te zien groeien. Ik bied graag een zo kwalitatief mogelijke zorg. Daarvoor vind ik mijn opleiding heel erg belangrijk.

Als eerste deed ik een vijfjarige universitaire opleiding klinische psychologie. Daar kreeg ik inzicht in hoe ons gedrag ontstaat, hoe onze hersenen werken en welke moeilijkheden of in sommige gevallen psychische problemen zich in dit proces kunnen ontwikkelen.

Nadien volgde ik, eveneens aan de universiteit, een vierjarig postgraduaat psychotherapie. Hier leerde ik hoe ik mensen via gesprekstherapie kan behandelen.

Om anderen goed te helpen is je eigen groei ook heel belangrijk. Daarom was een stuk van de opleiding ook gewijd aan je eigen blinde vlekken zien en aanpakken.

Daarnaast heb ik een grote voorliefde voor wetenschap. Ik probeer me blijvend bij te scholen en volg regelmatig bijkomende opleidingen.

Het kader van mijn opleiding is duidelijk. Door mijn ervaring heb ik gemerkt dat ik wat ik geleerd heb niet alleen in een therapieruimte kan toepassen. Meer nog, door een bijkomende opleiding natuurcoach leerde ik dat wandelen het  proces kan ondersteunen.

Mildheid, maturiteit, liefde, begrip, eerlijkheid, de kracht van kwetsbaarheid en nederigheid zijn voor mij heel erg belangrijke waarden die ik wil nastreven. Al kan dit alles enkel in een veilig kader waar grenzen gesteld en gerespecteerd worden. Ook dat vind ik erg belangrijk.